Număratul cărților – Cum funcționează?

Autor: Dan Miro
Dacă v-ați gândit deja că blackjack-ul este jocul potrivit dacă doriți să câștigați bani, sunteți pe calea cea bună - acesta este jocul cazinoului cu marginea cea mai joasă a Casei. Dacă sunteți deja informat despre strategia de bază și o utilizați pentru a lovi, a sta și a dubla, fără să-o puneți la îndoială, vă bucurați deja de o margine a Casei de până la 0,5%. Totuși, sunteți curioși să încercați să aduceți Casă așa cum au reușit mulți să facă și să faci mai mulți bani? Atunci ai nevoie de numărarea cărților. Acesta vă va oferi 1% avantaj față de cazinou. Citiți mai departe pentru a afla totul despre asta.
Număratul cărților vă dă un avantaj față de cazinou Share on Pinterest

Ce este număratul cărților?

Numărarea cărților este exact ceea ce pare – numărarea cărților la blackjack. Se referă la acordarea atenției la fiecare carte oferită vouă, celorlalți jucători și dealerului. Știind ce cărți au trecut veți avea control și o idee mai bună despre ce cărți vor apărea în continuare și, prin urmare, puteți crește sau respectiv, să reduceți miza. Vom analiza acum strategia contorizarea cărților, procesul real și diferitele tipuri de strategii de numărare pe care le putem folosi.

Fiecare o poate face

Spre deosebire de părerea populară, nu trebuie să fiți un matematician pentru a număra cărți și nici nu trebuie să fiți bun la matematică. Oricine care are dorința de a învăța și angajamentul de a practica poate învăța cum s-o facă corect. Un avantaj considerabil pentru începătorii, dornici să înceapă, este faptul că există diferite niveluri de realizare a acesteia și, în consecință, există tipuri de strategii care să se potrivească celor care abia încep, iar altele să fie o provocare pentru jucătorii mai avansați. Dar înainte să analizăm acele strategii, să aruncăm o privire asupra procesului de numărare a cărților.

Valorile cărților și procesul de numărare

Cea mai simplă tehnică pentru numărarea cărților este numită Hi-Lo. Împarte toate cărțile în trei grupuri, atribuindu-le o valoare pozitivă, negativă sau neutră. Cărțile joase 2, 3, 4, 5 și 6 sunt numărate +1 punct, deoarece luându-le din punte, jocul devine mai favorabil pentru jucător.

Cărțile 7, 8 și 9 nu modifică cotele, deci sunt 0 puncte. În cele din urmă, cărțile înalte 10, J, Q, K și A sunt atribuite -1, deoarece scoaterea lor din pantof face jocul mai puțin favorabil jucătorului și oferă Casei un avantaj mai mare. Deci asta este. Mențineți numărul, notând fiecare carte și adăugând sau scăzând din număr. Când numărul este pozitiv, mizați mai mult. Când numărul este negativ, mizați mai puțin.

Număr de rulare vs. Numărul adevărat

Fapt Amuzant: Edward O. Thorp a fost primul care a discutat despre numărarea cărților în cartea sa din 1962 Beat the Dealer .

Cu toate acestea, rețineți că ceea ce tocmai am explicat este valabil doar pentru jocurile cu o singură punte, adică numărul de rulare nu va fi suficient pentru a ști ce cărți apar dacă jocul folosește mai mult de un set de cărți. Dacă acesta este cazul, va trebui să mai faceți alte calcule pentru a descoperi așa-numitul număr adevărat.

Cum faci asta? Este simplu – împărțiți numărul de rulare la numărul de punți rămase. De exemplu, să zicem că numărul tău de rulare este +8 și estimezi pachetele rămase la 4. Împărțiți 8 la 4 și obțineți adevăratul număr +2. Nu vă faceți griji prea multe despre faptul că aveți un număr exact iar rezultatul este +1.75. Rotunjiți-l până la 2 pentru a menține lucrurile simple.

Tipuri de strategii

Există diferite tipuri de strategii în funcție de rata lor de succes și de dificultatea acestora. Desigur, există sisteme de numărare care vă vor oferi o rată de succes mai bună, dar sunt, după cum vă așteptați, mai complicate și durează luni de învățare. Cea despre care am discutat deja, strategia Hi-Lo, este cea mai potrivită. Are un raport excelent între succes și dificultate și dacă a fost suficient de bună pentru MIT team, atunci este suficient de bună și pentru voi.

“Nu există un sistem de numărare a cărților “cel mai bun” decât dacă sunteți un robot, caz în care veți urmări fiecare carte.” Michael Dalton (Blackjack Review Magazine)

Îmbunătățește tehnica de numărare a cărților

Deci, crezi că ești gata să începi să câștigi bani cu abilitățile de numărare a cărților? Minunat! Dar înainte de a vă retrage economiile, în speranța că le veți înmulți în câteva ore, aruncați o privire la lista de control pe care v-am pregătit-o și asigurați-vă că sunteți cu adevărat gata. Vă promit, aceasta mica întârziere o să merite și vă puteți aminti chiar de ceva important pe care l-ați uitat cumva.

  1. Ai memorat strategia de bază – Nu va merge fără să cunoașteți care este mișcarea corectă în fiecare situație. Va trebui să cunoașteți strategia de bază din inimă și să aveți încredere în ea chiar și atunci când pierdeți, pentru că vor fi momente în care veți pierde.
  2. Ați memorat punctele de valoare ale cărților – După ce ați ales o strategie, de exemplu sistemul Hi-Lo, rămâneți cu ea și asigurați-vă că nu aveți îndoieli care este valoarea atribuită fiecărei cărți. Asta înseamnă că, înainte de a putea identifica o carte ca careu de Dama, de exemplu, ar trebui să vă gândiți -1.
  3. Ai practicat multe ori – Vizionarea graficului de strategie de bază și vizionarea câtorva videoclipuri online vă va îmbunătăți abilitățile și în funcție de norocul vostru de a lua decizia corectă, dar nu va face mult pentru a vă îmbunătăți avantajul. Trebuie să exersezi – singur, parcurgând un pachet de cărți și sfârșind la 0; cu un partener cu viteză crescândă; la un adevărat cazinou.
  4. Puteți număra cartile rapid în orice mediu – Este posibil să aveți ochiul perfect pentru detalii atunci când sunteți singur acasă, cu toate sunetele blocate, dar puteți acorda atenție numărului de rulare în timp ce comandați băuturi și se pare că nu prea acordați atenție cărților altor jucători într-un cazino zgomotos? Gândește-te – cazinourile nu îți vor fi ușor să numeri cărți, dimpotrivă
  5. Aveți un Bankroll stabil – Va trebui să poți investi niște bani pentru a-ți perfecționa abilitățile. Nu se va întâmpla ca în filmele în care cineva mizează pe ultimii 100 de dolari doar pentru a pleca cu o avere câteva ore mai târziu. Va trebui să investești și timp, dar banii ar putea fi o problemă. Nu uitați că atât strategia de bază, cât și numărarea cărților vor dura ceva timp să înceapă să funcționeze și veți avea totuși mâini pe care le veți pierde indiferent de calcule și strategii.

Ultimele articole

Iolanda Balaș

Publicat la: 12 Martie 2024

Lia Manoliu

Publicat la: 8 Martie 2024

Ivan Patzaichin

Publicat la: 5 Martie 2024

VEZI TOATE POSTĂRILE