Tehnologia de securitate a cazinoului pe care o (nu) vedeți

Autor: Dan Miro
Oamenii încearcă adesea să înșele la cazinouri, de obicei cu rezultate de râs. Personalul este prima linie de apărare împotriva potențialilor escroci și, de obicei, este mai mult decât suficient pentru a face față majorității lucrurilor cu care ar putea veni oamenii. Cu toate acestea, odată cu dezvoltarea rapidă a tehnologiei moderne, factorul uman devine din ce în ce mai puțin important. Înșelătorii ingenioase sunt contracarate de o tehnologie ingenioasă și acum există ochi tăcuți care veghează la tot ce se întâmplă. Există o cursă constantă între dezvoltarea securității și modalitățile de rupere a acesteia, astfel încât lucrurile sunt în prezent mult mai complexe decât apar la ochiul liber. Iată ghidul nostru pas cu pas prin labirintul pe care îl navigați când puneți piciorul în cazinou.
Camere de video ascunse Share on Pinterest

Intrarea în parcare

De îndată ce mașina dvs. intră în spațiul cazinoului, plăcuța sa este scanată de un sistem de recunoaștere a plăcilor de înmatriculare. Senzorii optici colectează o imagine care este transformată imediat în text și rulată printr-o bază de date cu numere „fierbinți”. Cazinourile păstrează înregistrări stricte despre escroci și clienți care fac probleme , iar mașinile lor ar putea fi semnalate de infracțiunile anterioare. Dacă plăcuța de înmatriculare se potrivește cu ceva din baza de date, atunci ofițerii de securitate sunt anunțați imediat, iar infractorul ar putea fi interzis înainte de a avea chiar șansa de a pune piciorul în cazinou.

La ușile cazinoului

Recunoașterea feței Tehnologia este constantă și a început să devină o parte din viața noastră de zi cu zi. Cazinourile sunt unul dintre locurile (ne) așteptate unde este utilizat. Fețele tuturor vizitatorilor sunt scanate de camere neobstrucționate imediat ce intră pe ușile din față. Unele sisteme stochează pur și simplu imaginile pentru revizuire ulterioară, dar recunoașterea facială biometrică modernă din zilele noastre permite o comparație imediată cu baza de date a escrocheriilor cunoscuți.

Recunoașterea facială

În lumea jocurilor de noroc, trișorii de cazino devin de obicei cunoscuți autorităților destul de repede, mai ales dacă încearcă să abuzeze de lacune în legi, mai degrabă, decât sfărâmându-i bine. Această caracteristică de securitate poate expune tot felul de infractori , chiar dacă există câteva argumente cu privire la eficacitatea implementării sale. În realitate, controalele față în față au fost întotdeauna un lucru la cazinouri, deși pe vremuri a fost efectuat de personalul de securitate, ceea ce a însemnat pur și simplu că escroci ca echipa Echipa de blackjack MIT a început să folosească deghizări elaborate.

La Masa Baccarat

Cărți de joc cu barcoduri

Din anumite motive, jocul tradițional de baccarat a devenit deseori subiect de scandaluri de joc, mai ales în Asia, unde schimbarea cărților este un truc favorit pentru wannabe escrocii. Cu toate acestea, s-ar putea să fii surprins să știi că la multe cazinouri vei juca de fapt cu cărți marcate. Codurile de bare invizibile permit urmărirea cărților de către un sistem cunoscut sub numele de „angel eye”. Bineînțeles, este bazat pe cameră, dar software-ul de bază nu doar urmărește fiecare carte, ci și simulează rezultatul final care ar trebui să fie dezvăluit pe masă. Orice discrepanțe sau carduri nemarcate avertizează personalul de securitate că ceva nu este în regulă.

Desigur, aceeași tehnologie poate fi folosită cu orice joc de cărți din cazinou – odată, a existat un raport potrivit căruia un dealer de blackjack și-a avut familia amenințată de membrii mafiei pentru a-l convinge să schimbe întreaga punte cu una pre-aranjată. Desigur, tehnicile de „avantaj al jocului”, cum ar fi sortarea marginilor nu pot fi detectate de sistem, dar dealerii de cazino sunt din ce în ce mai buni când îi adulmecă.

Numărați-vă jetoanele

Jetoanele cazinoului sunt destul de lipsite de valoare în lumea exterioară, cu excepția unui memoriu – într-adevăr, unii oameni iau colectarea ca un hobby. Cu toate acestea, cei mai mulți escroci preferă să încerce să pregătească câteva cipuri false și să le schimbe cu bani reali ca și cum ar fi obținut un câștig. Cu toate acestea, spre surprinderea lor neplăcută, ei află în curând că majoritatea cipurilor din zilele moderne conțin de fapt microcipuri. În afara logo-urilor, ștampilelor și numerelor de serie, fiecare jeton al cazinoului emite un semnal de frecvență radio, care este recunoscut de o mașină la cabina de numerar. Aceasta înseamnă că cipurile contrafăcute sunt detectate rapid. Între timp, încercările de a fura cipuri de lucru și de a le schimba la o dată ulterioară pot fi, de asemenea, contracarate rapid prin schimbarea frecvenței.

Pariurile sunt de asemenea urmărite

jetoane de cazino

O altă înșelătorie favorită a cazinoului este schimbarea numelor de cip din pariul dvs. – oamenii fie scad valoarea pariurilor pierdute, fie crește dimensiunea celor câștigători. Desigur, o asemenea manevră de mână depinde foarte mult de împrejurimi și de vigilența dealerului, dar rezolvă într-o cantitate surprinzător de mare de cazuri. Cu toate acestea, aceleași microcipuri care verifică autenticitatea jetoanelor cazinourilor pot fi de fapt folosite pentru a urmări dimensiunea reală a pariurilor care sunt plasate – practic, calculatoarele cazinoului pot acum să urmărească constant toate detalii complexe, pe fiecare masă.

Software din ce în ce mai complex

Big Brother

Cu toate acele surse de informații care furnizează deja statistici diferite pentru cazinou, următorul pas logic constă în analizarea lor mai bună. Odată cu apariția unui software nou și mai bun (TableEye 21 fiind doar cea mai recentă marcă), cazinoul a devenit practic Big Brother . Fiecare mic detaliu despre jocuri este urmărit minuțios. Între timp, programe precum NORA (non-Evident Relationship Awareness) pot chiar analiza comportamentele diferiților clienți și alerta agenți de securitate pentru orice grupuri organizate. Echipele de numărat cărțile au fost întotdeauna una dintre cele mai mari amenințări la cazinouri, chiar dacă tehnica a devenit din ce în ce mai puțin viabilă în ultimii ani.

Nici măcar să nu te gândești la Volți

Dacă ați visat să mergeți la Ocean’s Eleven, puteți uita de asta. Cazinourile sunt obligate să mențină rezerve semnificative de numerar pentru a-și întoarce jetoanele, însă capitalul din industria cazinourilor crește constant, au început să învețe de la bănci și agenții guvernamentale pentru a-și păstra activele. Ar trebui să găsești zile întregi pentru a intra vreodată într-o boltă, unde alarmele tăcute te-ar expune înainte să realizezi că ceva nu este în regulă. În ultimele decenii, atacurile cibernetice au reprezentat un pericol mult mai real decât jafurile reale în stilul West-ul Salbatic.

Viitorul

Soluțiile de înaltă tehnologie pot juca un rol din ce în ce mai serios în menținerea securității cazinourilor, însă factorul uman rămâne esențial. Sistemele ultramoderne nu sunt încă atât de răspândite, iar ofițerii de securitate sunt mai mult decât este necesar. Cea mai bună linie de apărare pentru cazinou au fost întotdeauna experții care înțeleg podeaua și, cel mai important: modul în care funcționează mintea escrocului. Chiar dacă instrumentele devin din ce în ce mai sofisticate, escrocherii rămân totuși un exercițiu de spirit și abilități – și același lucru este valabil și pentru prevenirea lor. În caz contrar, dacă căutați doar unde să petreceți timp bun, site-uri de jocuri de noroc online sunt de asemenea o opțiune excelentă – sunt sigure și oferă un număr imens de jocuri. O altă opțiune este să mergeți pentru unul dintre site-urile de cazino online cu slot. Acolo, după cum vă puteți imagina, puteți găsi mai multe jocuri de noroc, decât cele bazate pe abilități. La urma urmei, pe site-ul nostru fiecare jucător va găsi ceva care să se potrivească gustului său, vă putem acorda asta!

Ultimele articole

Lightning Baccarat

Publicat la: 12 Aprilie 2024

Locații Airbnb Atlantic City

Publicat la: 5 Aprilie 2024

VEZI TOATE POSTĂRILE