Eticheta la poker - reguli și maniere corecte la masă

Autor: Dan Miro
Pokerul este unul dintre cele mai populare jocuri de cărți acasă și în cazinouri, pokerul are un set de reguli nescrise pe care jucătorii ar trebui să le urmeze. Acest ghid de etichetă la poker va trece în revistă aceste reguli de comportament care vor asigura o atmosferă sănătoasă și sportivitate.

Eticheta de poker la cazinou – noțiuni de bază

Bazele etichetei la poker

În general, eticheta la poker înseamnă un set de reguli neoficiale pe care jucătorii trebuie să le respecte în timpul jocului și la masa de poker. Deși nerespectarea majorității regulilor nu îți va aduce descalificarea sau la solicitarea de a părăsi masa de joc, aceasta arăta o lipsă de respect și sportivitate față de colegii de joc.

De asemenea, vom vorbi despre eticheta de poker online, dar acest lucru va veni mai târziu în ghidul nostru, deoarece cele mai multe dintre aceste linii directoare sunt pentru jucătorii care stau fizic la o masă de poker într-o instituție de jocuri de noroc. Mai jos, vom enumera cele cele mai notabile puncte pentru eticheta de poker de cazinou pe care ar trebui să le respecți.

  1. Fii respectuos
  2. Nu-i deranja pe ceilalți jucători
  3. Nu pierde timpul
  4. Fii atent
  5. Nu intra în discuții
  6. Nu acționa și nu spune nimic pentru a influența o mână în care nu mai ești în joc
  7. Nu face Angle Shooting
  8. Evită să părăsești masa imediat după ce ai câștigat (Hit and Run)
  9. Nu fi ofticat
  10. Câștigă cu grație

Pe de o parte, majoritatea regulilor nescrise par ușor de înțeles, dar altele vor necesită o explicație mai profundă, în special pentru jucătorii noi care încă nu au învățat eticheta de poker corectă. Vom trece în continuare în revistă fiecare “Faceți” și “Nu faceți” care vor promova spiritul sportiv și o atmosferă sănătoasă.

Chiar și atunci când joci la cele mai bune site-uri de poker online, există totuși câteva reguli de urmat, în special atunci când comunici cu alți jucători. Pokerul este un joc competitiv și stresant, mai ales atunci când pariurile cresc.

A fi acceptat în general ca un jucător respectuos și corect care respectă eticheta de poker casino poker arată înțelegere și sportivitate. Deși este departe de a fi o comparație corectă, este ca și cum ai avea maniere și etichetă corespunzătoare la masa la restaurant.

Manifestă respect la masa de poker

Unul dintre fundamentele bunei etichete de poker de cazinou este să fii politicos și respectuos cu ceilalți jucători și să păstrezi atmosfera prietenoasă. Nu trebuie să comentezi sau să reacționezi la modul în care joacă ceilalți. Le poți afecta psihicul sau chiar le poți arăta adevăratul nivel al abilității tale. Nu abuza verbal de dealer sau de personalul de servire. De asemenea, înjurăturile sau distrugerea jocului în orice mod nu sunt acceptabile.

Nu-i deranja pe ceilalți

Această regulă poate fi considerată, de asemenea, o parte a modului în care îți arăți respectul la masă. Este considerat nepoliticos și lipsit de respect atunci când îi deranjezi pe ceilalți jucători, în special atunci când o mână este încă în joc. Ar trebui să îți mențineți tonul vocii la un nivel mai scăzut și nu ar trebui să vorbiți prea mult, deoarece ceilalți se gândesc și își păstrează capul în joc.

Nu pierde timpul și acționează rapid

Eticheta corectă la masa de poker dictează că nu trebuie să fi deranjat în timp ce gândești în timpul turei tale. Pe de altă parte, nu ar trebui să irosiți nici timpul celorlalți jucători, deci încercați să acționați rapid și eficient.

Încercă să te concentrezi și să îți joci mâna fără să fi atent la alte lucruri sau să vorbești cu personalul. În unele cazuri, în special în timpul turneelor, jucătorii pot “suna la ceas”, ceea ce va pune o limită de timp pentru rândul tău. Unele turnee de poker au chiar și un timp fix pentru fiecare tur.

Concentrați-vă și fiți atenți

Fiți atenți și păstrați concentrarea în timp ce jucați poker

Aceasta este o parte importantă a etichetei de poker, deoarece atunci când toți jucătorii sunt concentrați și nu pierd timpul, se promovează o bună desfășurare a jocului. Deși în zilele noastre este destul de comun ca jucătorii să aibă căștile pe urechi și să asculte muzică, trebuie totuși să te asiguri că nu ești distras. Există o gamă largă de poker tells pe care ar trebui să le urmărești pentru a îți îmbunătăți jocul.

Evită argumentele inutile

Este de înțeles că jocul poate deveni tensionat, mai ales atunci când miza este mare, dar ar trebui să te abți să începi orice discuție cu alți jucători. De asemenea, dacă îți pasă de buna etichetă la masa de poker și ai o divergență cu un alt jucător, sfătuiește-te cu dealerul (personalul) sau contactează echipa de asistență dacă jucați online. Dacă urmează să acuzi un alt jucător de trișat, trebuie să fi 100% sigur de acest lucru.

Nu influența mâinile din care nu mai faci parte

Această regulă este importantă și reprezintă un alt element de bază al etichetei corecte de poker. Dacă te retragi și nu mai faci parte dintr-o mână care încă se joacă, păstrează-ți comentariile și acțiunile pentru tine. Nu este bine văzut și este frustrant pentru ceilalți jucători dacă faci ceva care să influențeze un joc din care nu mai faci parte.

Nu anunța cărțile pe care le-ai dat, nu arăta cărțile unui alt jucător înainte de a da fold și păstrează pentru tine orice reacție la o mână care a fost distribuită. De asemenea, se consideră că nu este etichetă bună să discuți despre o mână care este încă în joc.

Tragerea cu unghiul – lipsită de etică și înșelătoare

Tirul din unghi este atunci când un jucător este înșelător și încearcă în mod intenționat să profite de alți jucători. Un exemplu excelent este acela de a vorbi cu un alt jucător despre cum ar trebui să acționeze în timp ce este implicat într-un pot cu mai multe mâini. Angle shooting poate fi considerat, de asemenea, atunci când ești în mod intenționat neclar cu privire la acțiunile tale sau îți denaturezi mâna.

Evită să faci un “Hit and Run”

Hitting and running se referă la un jucător care părăsește aproape imediat masa după ce a câștigat un pot mare. Este considerat lipsit de respect și o etichetă necorespunzătoare în pokerul de cazinou. Desigur, se poate întâmpla ceva sau vei avea un motiv respectuos pentru a pleca. În acest caz, să îți ceri scuze colegilor de joc este considerat o politețe.

Evită supărările

Nimănui nu-i place să piardă, mai ales când sunt implicați bani reali. Dar, de asemenea, nimănui nu-i place un învins supărat. Evită să înjuri, să trântești masa, să arunci cu cărțile și jetoanele și să dai dovadă de agresivitate. Deși poate fi frustrant, nu trebuie să te plângi sau să critici jocul altora atunci când pierzi. Ai pierdut cu un motiv și este respectuos să îți apreciați adversarii și să pierzi cu grație.

Câștigă cu grație

În unele cazuri, câștigarea poate fi antrenantă și poți fi copleșit de endorfine. Deși ai voie să te bucuri pentru mâna câștigătoare, nu este bine văzut când exagerezi cu sărbătorirea. Nu încerca să le dai victoria pe nas celorlalți jucători și să adăugi sare pe rană. Este perfect acceptabil și adecvat etichetei de poker să dai bacșișuri dealerului.

Eticheta la masa de poker și reguli generale de joc

Reguli generale de etichetă la masa de poker pe care ar trebui să le urmezi

După ce am trecut în revistă cele 10 reguli de bază ale etichetei corecte la poker, am dori să trecem în revistă alte câteva reguli pe care ar trebui să le respecți la masa de poker. Poate cel mai important lucru pe care va trebui să îl înveți este să îți desfășori acțiunile la masă cu claritate.

Un exemplu excelent este modul în care îți vezi cărțile. Ar trebui să te asiguri că le protejezi de vizualizarea altor plătitori. Un alt exemplu este modul în care pui jetoanele în față. Indiferent dacă ești sigur că vei fi înțeles sau nu, ar trebui totuși să anunți clar care sunt intențiile tale.

Felul în care îți aranjezi jetoanele în fața ta este, de asemenea, un aspect de luat în considerare. Se consideră că eticheta corectă la o masă de poker este ca tu să îți stivuiești jetoanele în grămezi ordonate, ușor de numărat de 20 de jetoane, fără a ascunde un teanc în spatele celuilalt. Acest lucru se datorează faptului că mulți jucători își decid acțiunile în funcție de câte jetoane are adversarul și, în general, arată respect față de ceilalți participanți.

Am dori să remarcăm încă două sfaturi generale de etichetă pentru pokerul de cazinou, care sunt frecvent trecute cu vederea. Primul este igiena personală. Nu vom intra în amănunt aici, deoarece este de la sine înțeles. Cel de-al doilea este acela de a da bacșis dealerului sau personalului de serviciu.

Să dai bacșiș personalului după ce primești o băutură sau o masă este considerat un obicei. De asemenea, după ce ai câștigat un pot mediu sau mai mare, ar trebui să dai bacșiș și dealerului. Vezi ce fac alți jucători veterani, dacă ești vreodată confuz cu privire la cât de mult.

Direcții privind eticheta la poker în timpul jocului

După ce am eliminat aspectele generale ale etichetei la masa de poker, am dori să vorbim mai mult despre regulile nescrise aplicate în timpul jocului. Nu va fi suficient să te comporți corect la masă; modul în care joci trebuie să fie, de asemenea, respectuos și inofensiv.

În acest moment, s-ar putea să crezi că jucătorii de poker sunt fie foarte domni, fie foarte pretențioși. Poate părea așa, dar ar trebui să te gândești că în acest joc se joacă frecvent sume mari de bani. Miza este mare, iar presiunea este mare, așa că jucătorii acceptă aceste reguli nescrise pentru a asigura o atmosferă prietenoasă.

Să începem cu modul în care plasați un pariu. Ar trebui să îți anunți clar acțiunea, astfel încât toată lumea, în special dealerul, să știe ce faci. Atunci când faci un pariu, fie că este vorba de un raise sau de un call, ar trebui să îți plasezi jetoanele înainte cu atenție și să eviți ceea ce se numește “splashing the pot”.

Cele mai notabile puncte de etichetă la poker în timpul jocului

Dacă arunci jetoanele de poker neanunțat și neclar în pot, va fi o bătaie de cap pentru dealer și jucători să își dea seama cât de mult pui în față. Acest lucru este considerat ca fiind extrem de lipsit de respect și foarte prost văzut. De asemenea, trebuie să știi că, în multe săli de joc, plasarea unui jeton în pot înseamnă că faci un “call”, indiferent de valoarea jetonului.

Atunci când dorești să faci un raise, ar trebui să te asiguri că pui în pot cel puțin dublul mizei anterioare și asigură-te că apelezi în mod specific “raise”. Dacă ai anunțat că faci o mărire de miză și apoi ai spus că vrei să faci call, acest lucru ar fi considerat o înșelătorie. Este considerat lipsit de etică de către majoritatea jucătorilor.

Faptul că îți arăți cărțile de joc afectează, de asemenea, percepția pe care o au ceilalți despre tine. Dacă este rândul tău să arătați cărțile, fă-o fără să pierzi timpul. Acest lucru trebuie făcut chiar dacă ai una dintre cele mai bune mâini din poker.

A nu te grăbi înainte de a întoarce cărțile îi poate deruta pe ceilalți sau denotă că ești ezitant sau că nu ești sigur de mâna ta, dându-le ideea că mai au o șansă de a câștiga. Este destul de neetic și se numește “slow roll”.

Eticheta corectă de poker dictează, de asemenea, că atunci când dai fold, ar trebui să să-ți ții cărțile jos pe masă și să nu le expui. De asemenea, ar trebui să le împingi suficient de mult înainte, astfel încât să fie la îndemâna dealerului. Cărțile mucked rămân mucked. Nu îi întreba pe ceilalți jucători care este mâna lor mucked și, cu siguranță, nu le întoarce pe ale tale. Acest lucru este lipsit de respect.

Deși poate părea de bun simț, ar trebui să te asiguri că știi regulile pokerului. Este amator și considerat lipsit de respect să te așezi la o masă fără să știi care sunt regulile. Unii ar putea dezbate dacă pokerul este un joc de îndemânare sau de noroc, dar în cele din urmă cunoașterea este esențială.

Eticheta de poker în turneele de cazinou

Atunci când partici la un turneu, în afară de a menține o etichetă corectă la cazinou, trebuie să ții cont și de câteva lucruri. În primul rând, nu ar trebui niciodată să accepți verbal să dai check down. Acesta este cazul în care un jucător este all-in într-un joc cu trei sau mai mulți participanți, iar ceilalți decid să dea check it down și să lase mâna să se desfășoare până la showdown fără pariuri suplimentare.

În timpul turneelor, bacșișul dat dealerului sau personalului de servire este considerat obișnuit. Nu uita să o faci. Unele unități de cazinou includ o taxă de recunoștință față de dealeri ca parte a taxei de intrare. Este o bună etichetă de poker în turneele de cazinou ca învingătorul să le dea bacșiș dealerilor.

Eticheta generală a pokerului online

Menținerea unei etichete corecte de poker online

Ar trebui să respecți câteva reguli nescrise de etichetă în pokerul online, chiar dacă te afli în spatele unui ecran. Deși majoritatea orientărilor pe care le-am abordat până acum nu sunt aplicabile în pokerul online, există totuși câteva reguli pe care ar trebui să le respecți.

  1. Scrie în căsuța de chat cu majuscule – evită să faci acest lucru, deoarece pari supărat și îi enervezi atât pe jucători, cât și pe dealeri.
  2. Observatorii nu ar trebui să se complacă prea mult în discuții – dacă te afli pe bară și observi, păstrează majoritatea comentariilor pentru a nu distrage atenția celorlalți jucători.
  3. Evită abuzurile verbale – acest lucru este de la sine înțeles, dar este o etichetă corectă în pokerul online să păstrezi caseta de chat curată de orice comentarii abuzive la adresa dealerului sau a altor jucători.
  4. Nu-ți dezvălui mâna – dezvăluirea mâinii tale în căsuța de chat este considerată a fi o greșeală de etichetă în poker.
  5. Nu comenta după un Fold – ar trebui să eviți să comentezi despre o mână în joc la care nu mai iei parte după ce ați făcut fold.
  6. Felicită-i pe ceilalți – nu ezita să-i feliciți pe câștigători și păstrează o atmosferă pozitivă.
  7. Poți să îi pui pe alții pe mute – dacă din întâmplare există un jucător care te enervează sau care are o etichetă de poker online necorespunzătoare, îl poți pune pe mute în căsuța de chat.
  8. Nu pierde timpul – acest lucru este la fel ca și în cazul pokerului live. Fă tot posibilul să acționezi rapid și să nu pierde timpul celorlalți jucători.

Dacă ești nou la ideea de a juca poker online și dorești să exersezi puțin înainte de a risca bani reali, atunci te poți înscrie pe unul dintre site-urile de poker online gratuite. Acolo, poți, de asemenea, să practici eticheta corectă de poker, deoarece este binevenită chiar și atunci când nu sunt implicați bani reali.

Gânduri finale despre eticheta la poker

Ca o concluzie a ghidului nostru, am dori să menționăm cele mai notabile puncte ale unei bune etichete de poker. În general, ar trebui să eviți să irosești timpul, să eviți să deranjezi sau să strici jocul, să acționezi cu claritate și să nu manifești în mod exagerat nicio emoție care să perturbe jocul. Aceste aspecte te pot face un jucător bun și un adaos dorit la orice masă, chiar și de către cei mai buni jucători de poker.

Întrebări frecvente

În această secțiune, vom prezenta cele mai populare întrebări pe care jucătorii le au cu privire la menținerea unei etichete corecte de poker în cazinou. Dacă nu reușești să găsești ceea ce cauți mai jos, poți oricând să ne contactezi cu întrebarea ta, iar noi vom face tot posibilul să îți răspundem rapid.

1️⃣ Ce nu trebuie să faci când joci poker?

Există o varietate de reguli nescrise pe care jucătorii de poker preferă să le urmeze pentru a menține o atmosferă sănătoasă și pentru a promova spiritul sportiv. Învățarea bazelor etichetei de poker este primul tău pas pentru a deveni un jucător respectat.

2️⃣ Ce trebuie să eviți când joci poker?

Dacă ai învățat elementele de bază, următorul pas este să menții o etichetă corectă la masa de poker. Exemple excelente sunt să anunți clar acțiunile tale, să-ți stivuiești jetoanele într-un mod vizibil și să dai bacșiș dealerului după ce câștigi o mână.

3️⃣ Ce înseamnă o etichetă proastă la poker?

Un bun exemplu de etichetă proastă în poker este lipsa de respect față de colegii de joc. Un alt exemplu foarte bun este să "stropești potul" atunci când faci call sau raise. De asemenea, ar trebui să te asiguri că îți desfășori cu atenție acțiunile pentru a nu perturba jocul.

4️⃣ Este nepoliticos să părăsești o masă de poker după ce ai câștigat?

Da, este considerat nepoliticos și lipsit de respect față de jucători. Să faci un hit and run imediat după ce ai câștigat un pot mediu sau mare este foarte prost văzut. Dacă există un motiv respectuos pentru plecare, trebuie să vă anunțați adversarii cu calm.

5️⃣ Este nepoliticos să joci slow roll în poker?

Slow rolling înseamnă să pierzi timp înainte de a întoarce cărțile la showdown, atunci când ești sigur că ai mâna câștigătoare. Acest lucru poate afecta negativ psihicul celorlalți jucători și este foarte lipsit de respect. Vă rugăm să încercați să evitați slow rolling și să urmați eticheta pokerului în toate condițiile.

Ultimele articole

Lightning Baccarat

Publicat la: 12 Aprilie 2024

Locații Airbnb Atlantic City

Publicat la: 5 Aprilie 2024

VEZI TOATE POSTĂRILE