Trexit – Credeți că Trump își va pierde poziția de lider și ați paria pe acest lucru?

Autor: Dan Miro
Încă de la inaugurarea președintelui Trump, pe 20 ianuarie, cărțile primesc pariuri pentru detronarea sa. Și totuși, nu de parcă ar avea un motiv dat pentru că oamenii să parieze pe asta. Primele sale 100 de zile au fost marcate cu acte controversate, care i-au determinat pe analiștii să se certe care e mai rău – el sau William Henry Harrison, care a murit la o lună după terminarea mandatului. Ordinele sale executive, angajații administrației și, să nu uităm de tweet-uri – oh da, tweet-urile! – a făcut această scurtă perioadă să semene cu o călătorie sălbatica și nebună, care ne face să ne gândim, în cazul în care se întâmpla vreo greșeață cu codurile nucleare, daca e mai bine o durere lentă si lungă sau un sfârșit dramatic, aplicând legea lui Trump pentru sănătate, care el însuși a determinat-o ca mediocră precum și renunțarea lui la planul pentru încălzirea globala.
Cote la pariuri despre detronarea lui Donald Trump Share on Pinterest

La fel de ridicol … bine, totul este … părea că președintele se sinucidea când l-a concediat pe directorul FBI, James Comey, care conducea ancheta pentru influența rusă la alegerile prezidențiale din 2016. Când afirmațiile de „înțelegeri secrete” și „obstrucție a justiției” deveneau din ce în ce mai frecvente, articolele și pariurile pentru detronare au apărut pe masă. Deci, Comey a câștigat alegerile față de Hilary Clinton și acum ar putea fi el motivul pentru detronarea lui Trump? Ei bine, cineva îl va trezi pe Jeb Bush și îi va spune că o ia de la început. În orice caz, „Va vota Congresul detronarea?” Este ceea ce toată lumea întreabă, așa că haideți să vedem cum experții politici și pariorii explică această temă.

Există posibilitatea ca justiția să-l detroneze pe Trump?

Cu excepția cazului în care nu trăiți sub o stâncă sau nu stăpâniți puteri magice și tehnici psihologice pentru a vă desprinde de omniprezentul “el ne va șterge de pe fața planetei” amenințarea (în acest caz – să spun!), nu ați putut rata “Ziua lui Comey” – 8 iunie când directorul FBI, James Comey, a fost chemat în fața Comitetului de Informații al Senatului. Cunoscută și ca ziua care va rămâne în istorie ca prima dată când un director al FBI-ului a numit actualul conducător, un mincinos, care încearcă să blameze biroul. Mărturia lui Comey s-a concentrat pe pretențiile lui Trump pentru loialitate, președintele afirmând că „speră” că fostul director FBI va da drumul unor investigații împotriva consilierului securității naționale Michael Flynn, pe care Comey l-a interpretat ca o „direcție”. Fostul polițist numărul unu a mai spus că a fost concediat de președinte “din cauza anchetei din Rusia”, care a amplificat îngrijorările cu privire la obstrucția justiției și comparațiile cu epoca Watergate.

Fostul director al FBI a subliniat că a simțit nevoia să țină o evidență a conversațiilor sale cu Trump – lucru pe care nu l-a făcut cu doi președinți precedenți – pentru că era îngrijorat că președintele ar putea să mintă cu privire la natura întâlnirilor lor. Mărturia neplăcută a fostului director al biroului a ridicat o cortina, care ascundea un comportamentul indecent și ilegal al lui Trump, dar ceea ce nu a spus în cadrul ședinței, care poate avea un efect mai dăunător asupra președinției lui Trump.

Comey a lăsat porțile deschise pentru întrebări îngrijorătoare, și, deși părea să știe răspunsurile la acestea, nu a vrut să le discute într-un cadru neclasificat, lăsând o urmă de indicii pentru consilierul special Robert Mueller, care acum îl investighează pe Donald Trump pentru obstrucția justiției .

Previziuni – Poate Trump să fie într-adevăr detronat?

Pariurile pe detronarea lui Trump au început cu 25% în Noiembrie, când era încă ales președinte. Potrivit cifrelor de la Ladbrokes și Paddy Power, procentele au crescut când s-a anunțat că fostul directorul FBI James Comey, care a fost concediat, va depune mărturie în fața Senatului, cu privire la ancheta Trump-Rusia. Bursa de valori politice online PredictIt a înregistrat un volum record de contracte pe „Will Donald Trump va fi detronat în 2017?” – mai mult de 100.000 în cele 24 de ore, după raportările lui Comey, care sugerează că Trump i-a cerut să pună capăt anchetei FBI în legăturile lui Michael Flynn cu Rusia.

Casele de pariuri Paddy Power Betfair au declarat că utilizatorii săi au pariat mai mult de 5.000 de lire sterline la sfârșitul mandatului lui Trump, în orele după ce rapoartele arătau că Trump i-a cerut lui Comey să înceteze investigația FBI despre Rusia. Site-ul de pariuri online, Ladbrokes, a scăzut prețul unei deturnări Trump la cote la 4-5 de la 11-10, echivalentul cu aproximativ 56% probabilitate, ca Trump să părăsească Casa Albă înainte ca mandatul său de patru ani să expire.

Cu toate acestea, după ce Comey și-a dat mărturia, Ladbrokes a redus de la 44 la 36 la sută șansele unei acuzații a lui Trump. Acest lucru se datorează probabil faptului că, în ciuda faptului că Comey și-a exprimat încrederea în Rusia, care se confruntă cu alegerile prezidențiale din 2016, el nu a afirmat în mod explicit că Donald Trump a împiedicat justiția. Cu toate acestea, experții juridici sunt de acord cu faptul că mărturia scrisă oferă dovezi privind obstrucționarea justiției iar opiniile privind dacă aceasta este dovada suficientă pentru o condamnare sau acuzație, au fost amestecate.

Trump va fi detronat dacă republicanii ar pierde Casa

Principalul motiv pentru care detronarea este încă puțin probabilă este aceea că este necesară o majoritate în Camera Reprezentanților pentru a merge la proces și o majoritate de două treimi din Senat pentru a face acest lucru. Cu toate acestea, sunt amândouă sub control republican și chiar dacă câțiva senatori republicani se unesc cu democrații pentru detronare, potrivit Constituției, avocații detronării vor trebui să ajungă la cel puțin 19 voturi ale membrilor GOP ai Senatului pentru a putea cauza orice șansă de succes și aceasta este o sarcină aproape imposibilă.

Dacă 218 de membri ai Camerei consideră că președintele trebuie detronat, el poate fi detronat. Și dacă două treimi din Senat vor vota pentru detronare este o decizie în întregime politică. Totuși, acest lucru rămâne puțin probabil, având în vedere componența probabilă a Senatului după următoarele alegeri.

Este demisia pe masă?

Cealaltă opțiune pentru un sfârșit timpuriu al președinției Trump este demisia sa, ceea ce a făcut Richard Nixon pentru a-și scurta procesul de demitere. Și nu este doar puțin probabil; se învecinează cu neconceputul. Ceea ce a spus Nixon în discursul său de demisie a fost „unele dintre hotărârile mele au fost greșite.” Acum, imaginați-vă că Trump va spune ceva similar în mod ușor. Și-a cerut vreodată scuze pentru ceva? Și-a exprimat vreodată regretul pentru vreuna dintre deciziile sau tweet-urile sale?

El a încercat chiar să ne convingă că „covfefe” nu a fost doar o greșeală a unui tweet de seară târzie, ci un cuvânt secret, pentru o categorie selectată din participanții activi. Luați-vă pălăriile din staniol băieți – avem un cod de spart!

Vorbim despre o persoană care a depus documente pentru re-alegerea sa în 2020, la cinci ore din primul mandat și a lansat o campanie electorală, în timp ce avea calificative de aprobare scăzute. Ei bine, nu suntem psihologi, dar ar fi o idee educată să respingem un scenariu care implică demisia lui Trump. Cu toate acestea, mulți experți și agenții de pariuri, cred că mărturia Comey este doar începutul și că lucrurile se vor înrăutății pentru Trump, așa că ultimele șanse de la Ladbrokes arată că este mai probabil să reușească să ajungă până la sfârșitul lui termen. Ultimele lor șanse sunt următoarele:

  • Detronare sau demisie înainte de 2020: 4/7 (șanse de 64%)
  • Pentru a servi primul termen complet: 5/4 (44,4 la sută șanse)

Cronologia momentelor WTF ale lui Donald Trump

Ancheta lui Robert Mueller este, cu siguranță, cel mai WTF moment din potopul de momente ale lui Trump, așa că, cu toții așteptăm să vedem cum se va desfășura asta, iată câteva dintre cele mai bizare momente din președinția lui Trump de până acum. Găsirea a numai 30 a fost cu adevărat greu, având în vedere multitudinea de faze pe care președintele Trump și administrația sa le-au oferit internetului – de la „fapte alternative” la camerele cu microunde și masacrul Bowling Green – a fost într-adevăr, într-adevăr greu, dar totuși – iată unele dintre cele mai interesante momente WTF de când Trump a preluat funcția.

20 ianuarie: Într-un discurs de inaugurare bizar, care părea un tweet extins – completat cu pesimismul întunecat și teoria paranoică, Donald Trump a alunecat în expresia „măcelul american”, despre care George W. Bush a comentat ca fiind „o ciudățenie ”

21 Ianuarie: În fața Peretelui Memorial al CIA, Trump a acuzat mass-media că a transmis „un câmp gol”, când în fața ochilor lui, „părea un milion, un milion și jumătate de oameni” au participat la inaugurare. El a continuat să elaboreze ideea că Statele Unite ar putea avea „o altă șansă” de a acapara petrolul irakian. Apoi și-a exprimat opinia cu privire la tortură, spunând că „funcționează” absolut și a descris primirea codurilor nucleare drept „Este foarte, foarte, foarte înfricoșător într-un sens”. Cu privire la ultimul, suntem de acord. De asemenea, ne-am speriat, dle președinte.

22 ianuarie: În cadrul unui interviu „Meet the Press”, consilierul american al președintelui Kellyanne Conway a inventat termenul „fapte alternative” pentru a descrie falsurile lui Sean Spicer cu privire la numărul de persoane care au participat la inaugurare.

25 ianuarie: Trump a semnat un ordin executiv care autorizează deportarea a 11 milioane de imigranți fără documente și a ordinului executiv care codifică „interdicția musulmană”.

29 ianuarie: În urma unei discuții de cină întâmplătoare, Donald Trump a autorizat Raidul Yakla – o raidă militară asupra Yemenului, care a mers grozav, soldat cu moartea a 30 de civili și un SEAL al Marinei SUA.

Kellyanne Conway s-areferit la Bowling Green Masacru

29 ianuarie: În încercarea de a apăra interdicția musulmană, Kellyanne Conway a citat „masacrul Bowling Green” – un atac terorist inexistent în Bowling Green, Kentucky.

30 ianuarie: Trump a concediat procurorul general Sally Yates, după ce a refuzat să-și apere interdicția de călătorie.

Trumps a numit sonfdajele negative noutăți false

6 februarie: Trump s-a referit la niște sondaje negative drept „fake news”.

7 februarie: vicepreședintele Mike Pence a facut un vot fără precedent pentru a-l confirma pe Betsy DeVos în funcția de secretar al educației. Da, acea Betsy DeVos – moștenitoarea miliardară care a spus că armele din școli pot servi drept protecție împotriva urșilor Grizzly.

8 februarie: Președintele Trump s-a răzbunat pe magazinele Nordstrom prin cea mai bună modalitate în care știe el – pe Twitter, criticând decizia de a renunța la linia de îmbrăcăminte și accesorii a fiicei sale Ivanka și acuzându-i că o tratează în mod nedrept.

21 februarie: În timpul unei vizite la Muzeul Național de Istorie și Cultură Afro-Americană, Trump a demonstrat din nou un vocabular bogat cu regret cu privire de sclavia spunând „Băiețel, asta nu este bine. Nu este bine … Asta nu este bine. .“ S-ar putea spune că este aproape #TRIST.

4 Martie: Fără absolut nicio dovadă, Trump l-a acuzat pe Barack Obama că ar fi înregistrat convorbirile de la Turnul Trump, în timpul campaniei prezidențiale din 2016. Din nou, a făcut-o într-un tweet în primele ore ale dimineții. El l-a numit pe Obama un tip „rău (sau bolnav)”, a descris situația drept „McCarthyism” și „Nixon / Watergate” și a reușit să greșească cuvântul „tap” în acest proces.

12 martie: Când a fost întrebată despre afirmația pe care a făcut-o Trump, în timpul unui interviu cu ziarul din North Jersey, The Bergen Record, Kellyanne Conway a descris diverse tehnologii de supraveghere cu care era familiarizată, citând „microundele care se transformă în camere”.

17 martie: În timpul unei întâlniri cu cancelarul german Angela Merkel, Trump s-a prefăcut că nu aude fotografii, cerând o poză la cele două mâini care tremurau. Cu toate acestea, memoriile au fost mai valoroase.

23 martie: Una dintre promisiunile campaniei lui Trump a fost abrogarea și înlocuirea lui Obamacare și, în timp ce proiectul de lege pentru îngrijirile de sănătate, care trebuia să fie „atât de bun”, se scufunda în flăcări, el se prefăcea că conduce cu placer un camion cu 18 roti.

31 martie: O soluție de 25 de milioane de dolari a fost aprobată de către un judecător federal pentru a pune capăt cazurilor de fraudă împotriva unei dorințe de educație inexistente a lui Trump – Universitatea lui Trump.

Trump lansează rachete asupra Siriei

6 aprilie: Trump a avut o șansă de 180 de grade în poziția sa față de Siria, ordonând un atac de rachete pe un aerodrom sirian, ca răspuns la atacul armelor chimice ale guvernului sirian, după ce s-a în iunie 2013 postat pe twitter „ar trebui să rămânem naibii afară din Siria”. O săptămână mai târziu, ea a spus că a lansat atacul aerian sirian în timp ce mânca „cea mai frumoasă bucată de tort de ciocolată pe care ai văzut-o vreodată”.

11 aprilie: Sean Spicer a spus: “Aveti pe cineva la fel de disprețuitor ca Hitler”, în timp ce l-a comparat cu președintele sirian Bashar al-Assad în timpul unei conferințe de presă în a doua zi de Paște.

Donald Trump concediază FBI Director James Comey

10 mai: Președintele a concediat directorul FBI James Comey. Casa Albă s-a străduit sa vină cu o explicație pentru concediere, însă Trump însuși i-a spus lui Lester Holt de la NBC că a planificat-o, decimând povestea oficială a Casei Albe. “Când m-am hotărât să-l concediez pe Comey, mi-am spus, știi, chestia asta despre cu Trump și Rusia este o poveste machiată”, a spus el.

21 mai: În prima sa călătorie în străinătate ca președinte american, Donald Trump s-a alăturat dansului tradițional cu sabia în Arabia Saudită.

21 mai: La deschiderea Centrului Mondial pentru Combaterea Gândirii Extremiste, președintele Trump, regele Salman și președintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi au pus toate mâinile pe un glob strălucitor pentru a activa oficial centrul. Internetul a avut o zi de pauză.

22 mai: Un videoclip cu Melania Trump trăgând mâna din mâna soțului ei în timp ce cuplul și Netanyahus mergeau pe covorul roșu în cadrul unei ceremonii de primire formală a umbrit sosirea lor în Israel. Și da, a mers viral.

22 mai: Președintele Donald Trump a devenit primul președinte american care a vizitat Zidul de Vest, unul dintre cele mai sfinte situri din iudaism.

25 mai: Papa părea trist după o întâlnire a Vaticanului cu Donald Trump. Cu toate acestea, această întâlnire, în ciuda tonului său sumbru, a fost considerată mai reușită decât prima lor.

31 mai: un Tweet de seară târzie este văzut de pe contul personal de Twitter al președintelui american Donald Trump. Tweet scrie: ” În ciuda presei constante negative covfefe ”, iar internetul a fost din nou abuzat.

1 iunie: Președintele Donald Trump a anunțat că SUA se retrage din acordul climatic din Paris din 2015, afirmând că a fost ales să fie președintele Pittsburgh, nu la Paris.

12 iunie: au apărut rapoarte conform cărora președintele Donald Trump a numit „mediocru” proiectul de sănătate în timpul unui prânz cu senatorii republicani.

14 iunie: La a 71-a zi de naștere a președintelui, aproape 200 de membri democrați ai Congresului au intentat un proces federal, acuzându-l că a încălcat Constituția, profitând de relațiile comerciale cu guvernele străine.

Trump sub anchetă pentru obstrucția justiției

16 iunie: Consilierul special care supraveghează ancheta cu privire la rolul Rusiei în alegerile din 2016 a fost raportat că intervievează înalți oficiali de informații, pentru a stabili dacă președintele Trump a încercat să împiedice justiția. Trump a luat pe Twitter să numească ancheta o „o vânătoare de vrăjitoare falsă”.

Ultimele articole

Iolanda Balaș

Publicat la: 12 Martie 2024

Lia Manoliu

Publicat la: 8 Martie 2024

Ivan Patzaichin

Publicat la: 5 Martie 2024

VEZI TOATE POSTĂRILE